FRANC - Alfa stan grupa

Život u rezidenciji
zapadnog perivoja Zagreba

Poslovno-stambeni projekt Franc proteže se uz perivojni Trg dr. Franje Tuđmana i Trg Francuske Republike u nastavku - danas najveće javne zelene površine zapadnog dijela Zagreba. Devet samostojećih objekata skladno je položeno u postojeću donjogradsku strukturu otvarajući se prema Reljkovićevoj i Čanićevoj ulici,
dok u središtu tvore javni prostor trga i otvaraju nove pravce kretanja.

Ovaj jedinstven urbanistički identitet kreirao je arhitektonski ured njiric+, a inspiriran je uzorcima projektiranja donjogradskih zagrebačkih palača, građanskom pristojnošću i kvalitetom življenja.

Lokacija

Franc postaje novo životno središte četvrti u koju dolazi, pogodno za obitelji s djecom, parove i samce svih generacija. Riječ je o rezidencijalnoj četvrti raznolikog sadržaja - od dječjih parkova, šarmantne ugostiteljske ponude, trgovina zdrave hrane i cvjećarnica pa sve do velikih zelenih površina koje pozivaju na šetnju i odmor u sjeni drveća. Samo par tramvajskih stanica dalje nalazi se Britanski trg sa svojom tržnicom i poznatim nedjeljnim sajmom antikviteta.

Arhitektura po mjeri čovjeka

Interijere stanova projektirali smo na način da, iako se nalaze na sličnoj poziciji, ipak pružaju raznolikost karaktera. Orijentacija većine stanova je višestrana te pri izboru svog stana imate mogućnost birati između velike palete različitih kvadratura, rasporeda, orijentacija i katnosti. Naglasak je na udobnosti i privatnosti pri korištenju stana i same zgrade: svoju vertikalu i lift ne dijelite s velikim brojem ljudi, dok se parkirno mjesto nalazi na sigurnom u zatvorenom prostoru, što u centru Zagreba predstavlja istinski luksuz.

FRANC

  • 127

    stambenih jedinica

  • 300

    stropovi visine do 300 cm

  • 3

    do tri stana po katu

STANOVI

50 – 80 m2 / 1 spavaća soba


80 – 105 m2 / 2 spavaće sobe


100 – 170 m2 / 3 spavaće sobe


160 – 174 m2 / 4 spavaće sobe

PENTHOUSE

153 – 367 m2
Doživljaj prostora jedna je od ključnih vrijednosti Franca kojim dominira otmjeno pročelje, visoki stropovi i velike staklene površine.
Izabrali smo francuske prozore i visoke stropove kako bismo povećali inicijalni doživljaj volumena prostora.
Sukladno većem ulasku svjetlosti u interijer, ono se prema potrebi reducira vanjskim sjenilima koja se skladno nadovezuju na estetiku pročelja.

Poslovna zona

Poslovni prostori u cijelosti su odvojeni od stambene zone. Vidimo ih kao dodatni sadržaj koji olakšava i unaprjeđuje život stanarima, a projektirani su prema privatno-javnom karakteru pojedinih djelatnosti.

Sukladno tome možete birati između apartmana u zasebnom objektu Franca, poslovnog prostora u prizemlju te multifunkcionalnog prostora etaže -1 koji je moguće spojiti s prizemljem u jedinstvenu cjelinu. Kroz dvorišne atrije Franca dnevno svjetlo prodire i na donju etažu, čineći ju tako ugodnom i interijerski atraktivnom.
Povezujući u jednu cjelinu prizemlje i etažu -1, možete kreirati spektakularan interijer kojim doživljaj vlastitog brenda približavate kupcima na posve originalan način.

Penthouse

Kruna ugodnog življenja u Francu utjelovljena je u konceptu penthousea položenih na njegove krovove, gdje je svakodnevno izdignuto na ritualno. Panoramski pogled pruža se kroz prostrane staklene stijene, a svakoj je važnoj dnevnoj radnji dodijeljena zasebna prostorija, ili čak nekoliko njih, poput prostorija za osobnu njegu.

Luksuz u penthouseu Franca nadilazi granice njihova četiri zida odlikujući se očaravajućim vanjskim prostorima koji će izdašno oplemenjeni zelenilom dočekati svoje stanare već prilikom predaje ključeva. Bit će opremljeni vrhunskom ugrađenom opremom poput jacuzzija, pripreme za vanjsku kuhinju i vanjskih tuševa te originalnih sjenila za vanjske prostore. Na ovaj će način stanari neometano uživati u blagovaonici na otvorenome ili se opuštati na outdoor sofama i ležaljkama.

Dojmu povezanosti s raskošnim zelenilom parka u susjedstvu pružit će i bogato hortikulturno oblikovanje krovnih terasa s pomno odabranim biljem koje zahtijeva minimalno održavanje.

Karakteristike penthousea

Raznovrsnost opcija koje se finalno definiraju prema željama stanara:

- spoj stambenog prostora s izlaskom na višu etažu (krov)
- krovni atrij
- visina stropa do 300 cm
- višestrana orijentacija (panoramski pogled)
- velike staklene stijene u aluminijskim profilima
- zasebna prostorija predviđena za fitness, saunu ili slično
- samostojeća kada
- zasebna prostorija za tuš
- walk-in prostorija (One Suit)
- tri vrste vanjskog prostora – privatni krov, terasa i krovni atrij
- bogato hortikulturno uređenje ravnih ploha krova kao pete fasade
- krovna terasa opremljena vrhunskom opremom poput jacuzzija, pripreme za vanjsku kuhinju te vanjskih tuševa
- usklađivanje svih projektiranih karakteristika prema želji kupca uz podršku i inidividualno vodstvo našeg projektnog tima

Privatnost

Iako je Franc projektiran kao mješoviti poslovno – stambeni kompleks, privatnost stanovanja njegovo je bitno obilježje.
Ulazi u stambene dijelove u cijelosti su odvojeni od poslovnih sadržaja, a čak 11 dizala na usluzi je vlasnicima stanova kako bi s podzemnih parkirnih etaža pristupali svojem stubištu.
Pročitajte više

Top-down-up

Pri izgradnji Franca koristimo top-down-up metodu kao najbolji i najsigurniji način građenja u urbanim sredinama, kojom se kreće od prizemlja te se paralelno grade nadzemne i podzemne etaže.
Pročitajte više

Sigurna pametna kuća

Uz pomoć state of the art pametne tehnologije Franc će na hrvatskom tržištu utjeloviti najnapredniji tehnološki sustav koji štedi Vaše vrijeme, a povećava sigurnost, udobnost i energetsku učinkovitost.
Pametnu tehnologiju koristimo kao dugoročno nadogradivu platformu koja nam omogućuje da sve sustave integriramo u jedan središnji, dok Vi svime upravljate putem mobilne aplikacije.
Nakon useljenja izvodi se završno programiranje sustava prema Vašim smjernicama.
Na ovaj način sustav prilagođavamo Vama, a ne Vas sustavu.
Pročitajte više

Održavanje

Brigu o našim objektima kontinuirano nastavljamo i nakon predaje ključeva.
Naša tvrtka “Alfa stan F.M.” provodi usluge održavanja svih sustava, čišćenje okoliša te se brine o hortikulturi.
Putem mobilne aplikacije “Alfa stan App” omogućili smo izravnu dvosmjernu komunikaciju s domarskom službom putem vlastitog profila.
Ovo je trenutno jedinstvena praksa na tržištu nekretnina u Hrvatskoj.
Pročitajte više

Fleksibilnost

U želji da Vam omogućimo što kvalitetnije stanovanje, fleksibilni smo u procesu izmjena unutar prostora kupljene nekretnine ili opcije kombiniranja multifunkcionalnih poslovnih prostora na različitim etažama.
Kreirali smo selekciju visokokvalietne opreme koju Vam pružamo na izbor, dok Vas naši stručnjaci - od prodaje do projektanata – brižno vode kroz proces prilagodbe novog interijera u Vaš dom.
Pročitajte više

Prodaja

Prodaja našeg najnovijeg poslovno – stambenog projekta FRANC odvija se kontaktiranjem zainteresiranih kronološkim redom iskazivanja interesa za projekt, a završetak gradnje očekuje se krajem 2025. godine.

Svi potencijalni kupci bit će kontaktirani od strane našeg odjela prodaje kako bi dogovorili termin prezentacije.
Tijekom tog susreta bit će im predstavljeni tlocrti te oni neće biti dostupni na našoj mrežnoj stranici.
U slučaju da ste zainteresirani za kupnju ili Vas zanima više informacija o projektu
molimo Vas da nas kontaktirate putem elektroničke pošte

franc@alfastangrupa.hr


vrh stranice